Zomerfestival op het Fort & Rijnhuizen Buitengewoon 2018

In het weekeinde van 25 en 26 augustus is in de wijk Rijnhuizen in Nieuwegein een kunstzinnig en cultureel evenement georganiseerd. De organisatoren van cultuurevenement Rijnhuizen Buitengewoon 2018 en Zomerfestival Op het Fort hebben hun krachten gebundeld en zetten een rijk gevarieerd programma neer voor bewoners van Nieuwegein en omstreken. Ruim 4.000 bezoekers vonden hun weg door Rijnhuizen die dit laatste weekend van de zomervakantie het podium was voor kunst, cultuur en muziek.

Fort Jutphaas
Op Fort Jutphaas vond op zaterdag voor het eerst het Zomerfestival Op het Fort plaats. Er viel van alles te beleven; zo was er op verschillende plekken live muziek, georganiseerd door Akoesticafe. Het wijnfort Jutphaas opende het terras en zorgde samen met een aantal foodtrucks voor heerlijk eten en drinken. Kunstcollectief Feniks verzorgde verschillende exposities en workshops voor kinderen. Daarnaast is er in de avond een uitverkochte (90 bezoekers) openluchtfilm vertoond door filmtheater ’t Hoogt.

Kasteel Rijnhuizen 
De eerste editie van Rijnhuizen Buitengewoon was op zaterdag en zondag in het park van kasteel Rijnhuizen. Op dit cultuurevenement toonden professionele en amateurkunstenaars uit de regio hun kunstwerken. Er was muziek, overdekte exposities, een prachtige beeldenroute en demonstraties van kunst in wording. Bezoekers konden deelnemen aan een rondleiding door het park en luisteren naar muziek en voordrachten van Nieuwegeinse schrijvers en dichters.