Clubdag #10 Vastgoedmarkt Rijnhuizen

Op 28 september 2017 organiseerde de Club Rhijnhuizen de tweede vastgoedmarkt, dit keer in de onovertroffen mooie toonzaal van het Kasteel Rijnhuizen, te gast bij de nieuwe kasteelheer Jan Scholt die zich voorstelde. Er was veel te zien en te bespreken, want er is in de afgelopen periode veel tot stand gekomen, zoals wethouder Hans Adriani in zijn openingswoord ook constateerde. Dat was ook te merken aan de opkomst: er waren dit keer 35 deelnemers, onder wie ook veel nieuwe geïnteresseerde ontwikkelaars.

Projectleider Ron van Schaik ging in op de voortgang bij het ministerie. Als alles volgens plan verloopt kan de gemeenteraad in mei 2018 het nieuwe bestemmingsplan vaststellen. Met een contract van de Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU, Frank Hazeleger) kan echter iedereen die wil al eerder aan de slag. Wie daar meer interesse in heeft kan via Ron van Schaik meer informatie krijgen.
Hans Karssenberg lichtte toe dat de Club Rhijnhuizen vanaf nu formeel een gebiedscoöperatie is en dat iedereen nu officieel lid kan worden. Ontwikkelaars van wie het plan is goedgekeurd worden via de gebiedsbijdrage automatisch lid; tot die tijd kunnen ze bijzonder lid worden met een jaarlijkse bijdrage. Wie lid wil worden kan zich melden bij Emilie Vlieger.
Daarna maakten we een mooie ronde langs de zojuist getransformeerde woningen van Wattbaan 27 van ArthurArmstrong. Deze woningen zijn allemaal verhuurd en Harm Mensink vertelde hoe hij inmiddels ook bezig is met het ernaast gelegen Huis van de Sport en de tegenoverliggende kantoren die ook naar wonen zullen worden omgezet in het komende jaar. Vervolgens bezochten we Kroon op Jutphaas, het eerste sloop-nieuwbouwproject van Vink Bouw, waarvan de woningen zojuist zijn opgeleverd. Alle woningen waren snel verkocht en verhuurd.
We eindigden deze mooie middag op het kasteel waar in stijl nog allerlei nieuwe contacten werden gelegd tussen gebouweigenaren, ontwikkelaars en andere betrokkenen. We hopen mede hierdoor op de vastgoedmarkt in 2018 weer veel nieuwe initiatieven te kunnen delen.
De presentatie is via deze link te bekijken.