Supermarkt, appartementen en parkeergarage in Rijnhuizen stap dichterbij

Het college van de gemeente Nieuwegein stemt in met de plannen om 105 appartementen, een supermarkt en een inpandige parkeergarage te realiseren aan de Edisonbaan 4. Deze plannen zijn ook wel bekend als project Rhijn. Op woensdag 17 augustus ondertekenden wethouder Marieke Schouten en Harm Mensink (Ontwikkelaar ArthurArmstrong BV) de ontwikkelovereenkomst. Hiermee kan de initiatiefnemer verdere stappen zetten om het plan te realiseren. Voordat het plan gebouwd kan worden, moet de ontwikkelaar eerst een omgevingsvergunning aanvragen. We verwachten die aanvraag deze maand nog, in augustus.

Rhijn biedt ruimte voor woningen èn supermarkt in Rijnhuizen

Rijnhuizen verandert snel. De wijk is volop in ontwikkeling naar een plek waar mensen prettig kunnen wonen en werken. De komst van nieuwe buurtbewoners maakt ook dat er behoefte is aan meer voorzieningen in de wijk. Zoals een supermarkt. Daarin voorziet het project Rhijn, want in het plan is daar ruimte voor. Wethouder Schouten: ‘Voor de bewoners van Rijnhuizen is het fijn als er op loop- en fietsafstand een supermarkt komt. Met het project Rhijn knappen we de omgeving van de woningen en de supermarkt op en komt er ook meer groen. Want, er komt een groen voorplein, een groene gevel en een gezamenlijke daktuin’. Daarnaast past het plan goed bij de duurzame ambities van de gemeente. Het plan wordt energieneutraal gebouwd. En, de woningen zijn straks ook energieneutraal. Zonnepanelen kunnen straks evenveel energie opwekken als, dat bewoners verbruiken.

De gemeente zoekt ook ruimte voor andere voorzieningen in Rijnhuizen, zoals een school, een gezondheidscentrum en eventueel een buurthuis.

Wat vooraf ging

Inwoners en bedrijven uit de wijk Rijnhuizen konden al eerder kennismaken met de plannen voor project Rhijn. Op 30 mei jl. presenteerde de ontwikkelaar het plan voor aan hen. De aanwezigen waren positief over de komst van een supermarkt en de mix van nieuwe woningen. De appartementen zullen uiteindelijk een mix zijn van koop, huur en sociale huur. Belangrijk aandachtspunt tijdens de bijeenkomst was het beperken van bouwoverlast. Om die overlast zoveel mogelijk te beperken, zal de ontwikkelaar een plan indienen bij de gemeente. Dat plan zal de ontwikkelaar ook bespreken met omwonenden en ondernemers rond het project. Maar, voordat het zover is, moet de ontwikkelaar dus eerst een omgevingsvergunning aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.