RhijnhuizenRUN 2018

Voor de tweede keer werd op 20 juni de RhijnhuizenRUN gelopen. Een hardloopwedstrijd van 5 kilometer door Rijnhuizen. Om zes uur verzamelden de deelnemers zich op het terras van Tennisvereniging Rijnhuyse, waar een feestelijke sfeer was, want de run viel samen met de clubkampioenschappen van de tennisvereniging.

Na het opplakken van de startnummers en het voor de laatste keer bekijken van de route gingen ze van start. Twee saxofonisten zetten een opzwepend nummer in als startschot.

Vanaf de tennisvereniging liepen de deelnemers een rondje om het fort, en vervolgens dwars door Rijnhuizen. De snelste renner was Arne van der Heijden die verbazingwekkend snel terug was; iets meer dan 20 minuten. De laatste renner kwam een klein kwartiertje later binnen, zij bleek onderweg de route kwijt te zijn geraakt. Verbeterpuntje voor de organisatie voor volgend jaar!

Na een heerlijk kopje zelfgemaakte soep en een broodje bij de kantine was het evenement weer ten einde. Op naar een nieuwe editie in 2019, wederom tegelijkertijd met de clubkampioenschappen van de tennisvereniging.