Restaurant Céline feestelijk geopend

Na maanden keihard werken, was het vandaag zo ver: restaurant Céline proostte met vrienden, familie, leveranciers en andere contacten op de opening. In de week hier voorafgaand werden er al twee dagen proefgedraaid: special guests konden voor een speciaal prijsje genieten van een vijfgangenmenu. Zo konden Stephanie, Martijn en hun team alvast warmdraaien voor wanneer het restaurant officieel geopend is. Vanaf 19 juni kan iedereen een plekje reserveren en zelf proeven wat Céline te bieden heeft.

Het fort is van binnen omgetoverd tot een sfeervol restaurant met mooie zachtroze en bruinpaarse tinten. Na de entree is er aan de rechterkant een loungekamer, waar gasten met een aperitief kunnen genieten van de historische sfeer. In het midden is de bar, met daaraan ook de koude keuken. Daarachter zie je door het glas de warme keuken: alles wat de chef bereid is dus live te volgen. Gasten konden ook een kijkje nemen in de kelders van het fort, waar oude wijnflessen en apparatuur naast moderne koelingen en voorraad staan.

Stephanie en Martijn openden de middag officieel met een korte speech waarin ze aangaven hoe bijzonder ze het vinden dat hun eerste eigen restaurant meteen al op zo’n unieke plek zit. Ze zijn er heel trots op wat ze tot nu toe neergezet hebben en het voelt naar eigen zeggen: ‘nog een beetje onwerkelijk’. In de toespraak bedankten ze familie en vrienden, bijdragers aan de crowdfundingcampagne en de eigenaar van het fort voor hun steun en vertrouwen. Na de speech werden de glazen champagne omhoog gehouden voor een proost op de start van restaurant Céline.

Het restaurant past goed bij de rijke historie van de wijk, met het kasteel Rijnhuizen op steenworp afstand. We wensen Stephanie en Martijn veel geluk en plezier en hopen dat Céline veel gasten uit Rijnhuizen, Nieuwegein én ver daarbuiten trekt!