Praat mee over gebiedsinvesteringen voor de wijk

MAANDAG 10 FEBRUARI 2020
17:00 – 20:00 uur
Locatie: DynaHouse, Perkinsbaan 11

Op 10 februari organiseert Club Rhijnhuizen samen met de gemeente Nieuwegein Clubdag #22 over de gebiedsinvesteringen in Rijnhuizen. De gemeente laat zien welke investeringen nodig zijn en gaat hierover in gesprek met clubleden en (toekomstige) bewoners van Rijnhuizen. Welke uitgaven vind jij belangrijk? Welke minder? En wat mist er nog? Doe mee en geef jouw wensen voor de investeringen in Rijnhuizen aan! Aan de avond zijn geen kosten verbonden, wel moet je je even aanmelden. Ook (toekomstige) bewoners die geen lid zijn van Club Rhijnhuizen, zijn van harte welkom!

2015: de start van de co-creatieve gebiedsontwikkeling  
In 2015 (na de vaststelling van de gebiedsvisie en vóór de oprichting van Club Rhijnhuizen) hebben de provincie Utrecht en gemeente Nieuwegein een co-designsessie georganiseerd over de vraag hoe de herinrichting van het openbaar gebied gefinancierd zou moeten worden. Hierin is gesproken over noodzakelijke en gewenste investeringen in Rijnhuizen. Ook is besloten dat iedere ontwikkelaar een gebiedsbijdrage betaalt waarmee één gezamenlijke pot gecreëerd wordt voor alle nodige en gewenste investeringen. Deze pot wordt beheerd door de gemeente Nieuwegein.

2019: meer groen, veiliger verkeer en meer woningen  
In 2015 werd uitgegaan van maximaal 1.500 woningen. In november 2019 heeft de raad ingestemd met het voorstel om 2.500 woningen te kunnen realiseren in Rijnhuizen. Er zijn onder andere meer verkeersingrepen en (groen)voorzieningen nodig wanneer er 1.000 woningen extra worden gerealiseerd. Met 2.500 woningen kan naar verwachting circa 11,5 miljoen euro worden opgehaald in plaats van de 7,5 miljoen die maximaal ter beschikking was. Daarnaast investeert de gemeente zelf nog eens 2 miljoen euro in Rijnhuizen. Met het totaal van 13,5 miljoen euro kan van Rijnhuizen een mooie en groene woon- en werkomgeving gemaakt worden. Een wijk met goede en veilige voorzieningen voor zowel wandelaars als fiets- en autoverkeer.

2020: hoe wordt dit geld besteed? 
Op 10 februari aanstaande licht de gemeente toe hoe de circa 11,5 miljoen euro die maximaal kan worden opgehaald bij ontwikkelaars op dit moment begroot is. Het grootste deel van dit bedrag zal worden besteed aan herinrichting van het openbaar gebied: nieuw straatmeubilair, groenvoorzieningen en verkeersingrepen. Na de presentatie van de gemeente gaan we met elkaar in gesprek en is er ruimte voor jouw inbreng. Geef hierbij aan wat je belangrijk vindt, wat minder belangrijk en of je nog iets mist in het overzicht van investeringen.

Programma:
17u15 Inloop
17u30 Presentatie BPD en KondorWessels Projecten over het project aan de Kelvinbaan
18u00 Hapje eten
18u30 Presentatie gemeente Nieuwegein
19u00 In gesprek over gebiedsinvesteringen
20u00 Afronding