Open Monumentendag zondag 10 september

Tijdens Open Monumentendag, op zondag 10 september tussen 11uur en 17uur, is er van alles te doen in en om de bijzondere monumenten van Rijnhuizen. Bij de Fortwachter op Fort Jutphaas en Kasteel Rijnhuizen openen hun deuren, voor een middag vól verhalen en avontuur. 

Alleen of onder begeleiding van een gids kunt u samen met uw (klein)kinderen dwalen door dit bijzondere erfgoed van Nieuwegein. Ook kun je de hele middag struinen over de kunstmarkt van Stichting Kunstgein op het Forteiland. En daar is meer te doen! Bij de Fortwachter verzorgt een mooi programma voor jong en oud. Tussen 11 en 17 uur beleef je een levend kunstwerk, kun je bodemschatten speuren en leren hoe schapendrijven wordt gedaan. Omdat het zulk lekker warm weer is, organiseren we een waterestafette.

Verhalen over de historie van Rijnhuizen kun je verzamelen tijdens je wandel- of fietstocht door Rijnhuizen. Bij het kasteel en op het  Forteiland zelf kun je een boekje halen met alle verhalen en locaties erop. Verzamel alle verhalen over de geschiedenis van Rijnhuizen! Deze gaan onder andere over het ontstaan van Jutphaas en Rijnhuizen, de invloed van handel, de held en de waterpomp en onze lokale heldin: Anna van Rijn. 

Bezoek kasteel Rijnhuizen, het voormalige huis van Anna van Rijn, en kom nog meer te weten over deze bijzondere vrouw. Het kasteel wordt opengesteld en er worden rondleidingen verzorgd door de bijzondere kasteeltuin én door het kasteel zelf.

Naast een blik in het verleden kunt u tijdens Open Monumentendag ook meer te weten over de toekomst van Rijnhuizen. Club Rhijnhuizen vertelt u graag meer over de nieuwe woningen en laatste ontwikkelingen. 

We sluiten deze bijzondere middag om 16:00 af met een optreden van het zangkoor Cantare, als onderdeel van OP Rijnhuizen

Kijk voor meer informatie op openmonumentendag.nl/nieuwegein en clubrhijnhuizen.nl. Reserveren is niet nodig! 

Programma
Bij de Fortwachter | 11:00 tot 17:00:
+ kunstmarkt, doorlopend
+ diverse activiteiten en demonstraties voor jong en oud, doorlopend
+ poffertjes en andere lekkernijen
+ optreden Cantare OP Rijnhuizen, 16:00 

Kasteel Rijnhuizen | 11:00 tot 16:00:

+ rondleidingen door het kasteel
+ rondleidingen door de tuin
zie het tijdtabel op locatie, er zijn meerdere rondleidingen en afvaarten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.