Open Monumentendag: zaterdag 14 september

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september is er van alles te doen in en om de bijzondere monumenten van Rijnhuizen. Kasteel Rijnhuizen en haar prachtige kasteeltuin zijn geopend en rondom de Fortwachterswoning naast Fort Jutphaas zijn verschillende activiteiten.

Dwaal samen met uw (klein)kinderen langs dit bijzondere erfgoed van Nieuwegein. Kinderen mogen verkleed komen en kunnen zich laten schminken. De ridders en prins(ess)en kunnen hun skills oefenen met boogschieten of alle indrukken verwerken in een spannend schilderij. En natuurlijk is er een luchtkussenkasteel. Kunstcollectief Feniks organiseert een mooie kunstmanifestatie met kunst van lokale artiesten.

Verhalen over de historie van Rijnhuizen kunt u verzamelen tijdens uw wandel- of fietstocht door Rijnhuizen. Bij de Fortwachterswoning kunt u een boekje halen met daarin de geschiedenis van de wijk. Met verhalen over onder andere het ontstaan van Jutphaas en Rijnhuizen, de invloed van handel, de held en de waterpomp en onze lokale heldin: Anna van Rijn. Met de app van izi.travel of de audiotour die verkrijgbaar is bij het informatiepunt, kunt u kijken en luisteren tegelijk!

Even bijkomen van alle indrukken kan van 12 tot 15 uur op het terras van restaurant Céline, dat in Fort Jutphaas gevestigd is. Het fort zelf is niet openbaar toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op https://www.clubrhijnhuizen.nl/open-monumentendag/ of openmonumentendag.nl/nieuwegein Aanmelden is niet nodig!

Het programma duurt van 10 tot 16 uur en omvat de volgende activiteiten:

Activiteiten Fort Jutphaas:
– Kunstmanifestatie door Kunstcollectief Feniks
– Schminken & canvas schilderen
– Springkussen kasteel
– Start verhalentour
– 12 – 15 uur: terras restaurant Céline geopend

Activiteiten Kasteel Rijnhuizen:
– Rondleidingen over het landgoed
– Lezing over Alexander de Groote zaal
– Boogschieten in de kasteeltuin