Open monumentendag Rijnhuizen

Afgelopen Open Monumentendag, zaterdag 8 september, was een gezellige middag in de toekomstige woon-werkwijk Rijnhuizen.  Er was van alles te doen in en om de bijzondere monumenten in de omgeving. Fort Jutphaas en Kasteel Rijnhuizen openden hun deuren voor een middag vol verhalen en avontuur.

Alleen of onder begeleiding van een gids kon u samen met uw (klein)kinderen dwalen door dit bijzondere erfgoed van Nieuwegein. Veel kinderen waren verkleed en konden zich ook nog laten schminken.  De ridders en prins(ess)en oefenden met boogschieten en verwerkten alle indrukken in een spannend schilderij. En natuurlijk was er een luchtkussenkasteel.

Bij het kasteel en het fort was het boekje met 26 verhalen over Jutphaas en Rijnhuizen op te halen. Deze verhalen gaan onder andere over het ontstaan van Jutphaas en Rijnhuizen, de invloed van handel, de held en de waterpomp en onze lokale heldin: Anna van Rijn.

Naast een blik in het verleden kon u op monumentendag ook meer te weten over de toekomst van Rijnhuizen; bij de boomgaard was de modelwoning van getransformeerde kantoren te bezichtigen. Ontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. sponsorde open monumentendag en zorgde ook voor live muziek, lekkere hapjes en drankjes en kinderen konden appelmoes maken in de (appel)boomgaard.