Open Monumentendag 11 september: veel leuke activiteiten bij kasteel Rijnhuizen

Open Monumentendag staat voor de deur! Op zaterdag 11 september kun je kasteel Rijnhuizen en haar prachtige tuin bezoeken. Van 10 tot 17 uur zijn de deuren geopend, kom ook langs!

Rondleiding & terras
Er is van alles te doen bij kasteel Rijnhuizen. Je kunt een rondleiding doen door de bijzondere tuin, onder leiding van de tuinman, en je kunt het kasteel van binnen bekijken. Ook kun je op het terras bij het koetshuis genieten van een hapje en een drankje.

Kinderactiviteiten
En natuurlijk hoeven ook de kinderen zich niet te vervelen. Een aantal leden van Scoutinggroep Jan van Hoof staat klaar met toffe spellen. Doe mee met boogschieten, sjoelen, blikwerpen, ringgooien en reuzen Jenga.

Pendeldienst historische boten
Op zaterdag 11 september kun je ook met een historische boot meevaren naar Museum Warsenhoeck of de Museumwerf. Er vertrekken op gezette tijden drie verschillende boten van en naar kasteel Rijnhuizen: de Fiducia, Hoop en Vertrouwen en De Meern.

Verhalenroute
Club Rhijnhuizen staat voor je klaar bij kasteel Rijnhuizen zodat je het gratis historische verhalenboekje kunt halen met daarin 26 verhalen over Rijnhuizen en Jutphaas. Van de verhalen is ook een luisterroute beschikbaar, deze vind je hier: https://izi.travel/nl/41b5-ontdek-historisch-park-rhijnhuizen/nl

Open Monumentendag, zaterdag 11 september van 10 tot 17 uur https://www.openmonumentendag.nl/activiteit/bezoek-kasteel-rijnhuizen/