Nieuwegein 1 groot museum

Samen maken we van Nieuwegein 1 groot museum. Doe je ook mee?

Vanwege het 50-jarig bestaan van Nieuwegein is de stad in juni één groot museum. Water en Nieuwegein zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, daarom is er voor het thema ‘Feestelijke boten’ gekozen.

Hoe kan je meedoen?
Maak een kunstwerk in het thema ‘Feestelijke boten’. Hang het kunstwerk in het zicht, bijvoorbeeld voor het raam, aan het balkon of op een mooie plek in de (voor)tuin.

Kunstwerken maken
In mei zijn er activiteiten om inspiratie op te doen voor je eigen kunstwerk. Wil je graag een kunstwerk maken, maar weet je niet goed hoe te starten? Download de inspiratiefolder met daarin een stappenplan om tot een idee te komen voor je eigen kunstwerk. Deze folder is ook op diverse locaties in Nieuwegein te verkrijgen. Op 3, 6 en 7 mei worden er gratis online inspiratieworkshops georganiseerd. In dit Facebookbericht vind je daarover meer informatie.

Nieuwegein 1 groot museum
In juni is het zover, je kan langs alle feestelijke kunstwerken in de stad wandelen. Er wordt een online plattegrond gemaakt waarop te zien is waar de kunstwerken te zien zijn. Wil je jouw kunstwerk ook op deze plattegrond hebben? Meer informatie over aanmelden vind je onderaan dit artikel.

Activiteiten
Daarnaast zullen er in juni allerlei activiteiten zijn, om de museummaand extra feestelijk te maken. Zo zal er op de sociale media iedere dag een kunstwerk in de spotlight gezet worden. Op een aantal mooie locaties zullen exposities zijn van Nieuwegeinse kunstenaars.

Updates over de activiteiten zullen via de volgende kanalen gedeeld worden:
www.nieuwegein50jaar.nl
Instagram: https://www.instagram.com/nieuwegein_1_groot_museum/
Facebook: Op stap in Nieuwegein https://www.facebook.com/groups/465904447462841
E-mail: KunstwerkNieuwegein@gmail.com

Samen maken we van Nieuwegein 1 groot museum. Doe je ook mee?