Van Straaten Post, groeiend bedrijf in transformatiegebied

Iedereen die weleens in Rijnhuizen komt, kent de bussen en brommers van Van Straaten Post. Het parkeerterrein staat vol en er is meer parkeerbehoefte. Wie is Van Straaten Post en waarom zijn ze in Rijnhuizen gevestigd? In dit artikel een profielschets van het bedrijf.

Van Straaten Post is een fullservice postbedrijf dat in 2004 is opgericht in Groenekan. Ze zijn sinds drie jaar in Rijnhuizen gevestigd. Het gaat goed met het bedrijf, ze zijn erg gegroeid en daarmee wordt de parkeerbehoefte steeds groter. Het parkeerprobleem zal daarom de komende jaren ook toenemen. Toen ze hier kwamen wisten ze nog niet van de plannen voor de transformatie van het gebied. Ze hebben nog een huurcontract voor twee jaar met de mogelijkheid tot verlenging van vijf jaar.

Het postbedrijf werkt vanaf 50 locaties door heel Nederland voor zo’n 3000 klanten. Nieuwegein is het centrale distributiekantoor en hoofdkantoor. Er zijn nog 4 sorteerlocaties; Meppel, Amsterdam, Delft en Deventer. Er werken 1200 mensen bij Van Straaten en ze verzorgen vooral de brievenbuspost, pakketten gaan naar pakketverspreiders. Ze werken voor veel grote ziekenhuizen en gemeenten, zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Aan het einde van de dag, tussen 15u en 18u zijn de chauffeurs op pad om de post op te halen bij alle klanten, deze wordt de volgende ochtend tussen 8u en 9.30u bij de klanten bezorgd. Daarbij halen ze in de ochtend ook de postbus post op voor hun klanten. In de avond en nacht wordt er hard gewerkt om alle post te sorteren en rijden er vijftien bestelbusjes rond om de post naar de distributiecentra te brengen.

Paul van Straaten zegt verder dat hij vindt dat de bedrijven te laat door de gemeente zijn geïnformeerd over de transformatie naar een woon-werkgebied. Maar hij denkt ook dat ze er in redelijke harmonie uit gaan komen met de bewoners, bedrijven en gemeente. Wellicht zijn er afspraken te maken met de ontwikkelaars over de woonlocaties. Overdag is er daar ruimte op de parkeerplaatsen omdat de chauffeurs precies aanwezig zijn wanneer de mensen naar het werk gaan (tussen 9u en 16u). Alleen voor de nacht heeft hij nog geen goede oplossing voor handen. De parkeerplekken rondom Van Straaten Post staan dan vol en de chauffeurs willen ook niet te ver weg parkeren.