Tennisvereniging Rijnhuyse

De tennisvereniging zit al bijna 50 jaar op deze plek. Komend jaar, in 2019, vieren zij dit jubileum met een groot feest! De voorbereidingen zijn in volle gang, het bestuur en de leden werken samen toe naar dit moment. Samen, want samenwerken en samen zijn is een belangrijk onderdeel binnen de tennisvereniging. Ze hopen dat de komende jaren ook over te brengen op de woon- en werkwijk Rijnhuizen door meer mensen uit te nodigen en een onderdeel te worden van de wijk.

Tennisvereniging Rijnhuyse telt ruim 600 leden
De maar liefst 625 leden van de vereniging zijn over alle leeftijdsgroepen verdeeld. De vereniging staat vooral bekend om hun grote jeugdafdeling met bijna 200 leden. De jongste spelers zijn pas 4 jaar oud. Maar er is ook een groep veteranen (ons oudste lid is de 90 al ruim gepasseerd), er zijn recreanten en selectiespelers. Op zaterdag spelen er mensen met een verstandelijke beperking bij G-tennis. We hebben bedrijvendagen, bso-activiteiten en schoolprojecten. De prachtige accommodatie, toptrainers, gezelligheid en goed onderhouden smashcourtbanen spreken alle doelgroepen aan.

Tennis en gezelligheid
De tennisvereniging heeft een warm clubhuis. Een kruising tussen een woonkamer en café is misschien wel de beste omschrijving. In dit clubhuis kunnen leden en niet-leden, want iedereen is welkom, wat eten, drinken en napraten. De Club Rijnhuizen is hier ook al twee keer op bezoek geweest: we hielden hier een clubavond en afgelopen jaar startte en finishte de Rijnhuizenrun bij het clubhuis. De leden van de tennisvereniging organiseren hier ook activiteiten zoals een mannenavond, ladies night, glow in the dark tennis voor de jeugd, een tenniskamp in de zomer en nog veel meer.

Rijnhuyse staat klaar voor groei
Met de komst van de nieuwe woningen in Rijnhuizen verwacht de tennisvereniging ook nieuwe leden. Sportverenigingen zijn een mooie toevoeging aan een woon- en werkwijk als Rijnhuizen en andersom; de tennisvereniging is blij met deze gemixte wijk. Leden komen niet alleen uit de buurt; ze komen uit heel Nieuwegein en zelfs daarbuiten. Voor wie graag een keertje mee-tennist: op maandagavond is er een tossavond, dan kunnen nieuwe leden meespelen en er zijn open dagen voor iedereen die het leuk vindt om een kennis te maken met de club en de tennissport.

Lid zijn betekent ook samenzijn
De tennisvereniging draait vrijwel volledig op vrijwilligers, de leden steken er veel energie in. De leden halen bijvoorbeeld onkruid weg, schilderen de plafonds van het clubhuis of zorgen dat er gesnoeid wordt. Alle bardiensten worden door de leden gedraaid en ook evenementen worden door vrijwilligers georganiseerd. Eigenlijk wordt alleen voor groot onderhoud of het aanleggen van nieuwe banen een aannemer ingeschakeld, de andere professionals die worden ingehuurd zijn de mensen voor de schoonmaak en de tennisleraren.

Woningbouw rondom de tennisvereniging
De woningen die op termijn gepland zijn bij de hockeyvelden, hebben ook invloed op de tennisvereniging. Als hier appartementen komen, wil je niet iedere avond een lichtmast van de tennisbaan die bij jou naar binnen schijnt. Dit zou bijvoorbeeld voorkomen kunnen worden door een rij bomen te plaatsen. De tennisvereniging praat en denkt hier graag over mee. Dat dit belangrijk is, bleek alweer bij de plannen van de Gemeente Nieuwegein. De nieuwe hoofdweg die gepland is, loopt pal over twee tennisbanen heen.

De toekomst voor tennisvereniging Rijnhuyse? Onderdeel zijn van park Rijnhuizen!
Rick van Midde, de voorzitter van de tennisvereniging, geeft aan dat de tennisvereniging graag wil dat er meer groen komt bij de tennisvereniging. Ze willen graag onderdeel worden van Park Rhijnhuizen (het groene Fort Jutphaas en omgeving). Het clubhuis kan dan, nog meer dan nu, een buurthuisfunctie vervullen en een meer openbaar karakter krijgen. Als er over de positionering van de tennisvereniging in de wijk gepraat wordt, willen ze ook graag mee kunnen praten. Mede daarom is Rick van Midde namens de tennisvereniging lid geworden van Club Rhijnhuizen.

De tennisvereniging heeft zelf ook bouwplannen: ze willen graag een extra tennisbaan en,  in goed overleg met de twee andere Nieuwegeinse tennisverenigingen, een of twee padelbanen aanleggen. Padel is een buitenvorm van squash dat met groot tempo aan populariteit aan het winnen is. Het wordt gespeeld met dichte muren om de baan heen. Of hier ruimte voor is, zal moeten worden bezien.

Wil je nader kennismaken met de club? Kijk op rijnhuyse.nl of volg de tennisvereniging op Facebook of Instagram.