WB27 transformatie naar 77 appartementen

Projectnaam
WB27

Ontwikkelaar
ArthurArmstrong BV in opdracht van WB27 BV

Architect
D&M Architects

Planbeschrijving
In een voormalig leegstaand kantoorpand komen 77 betaalbare twee- en driekamer huurappartementen van gemiddeld 55 vierkante meter. De hoogte (ca 3.50m) levert ruimtelijke, moderne woonruimte op.

De gevels en kozijnen worden vervangen. Alle woningen krijgen een prive buitenruimte in de vorm van een riant balkon (2,4×2,4m).

Het atrium wordt verwijderd, hier komt een gemeenschappelijke buitenruimte.

De woonkamers krijgen glas tot aan de grond en worden gestoffeerd opgeleverd. De woningen zijn volledige zelfstandige eenheden met eigen energiemeters en wasvoorzieningen. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming, de schil is goed geïsoleerd, er komt extra isolatie in de zwevende betonvloer ter voorkoming van contactgeluid er komen zonnepanelen op het dak voor energieopwekking.

De appartementen worden voorzien van luxe keukens met vaatwasser, combimagnetron, vierpits kookplaat een koel/vriescombinatie en afzuigkap. Daarnaast toegangscontrole middels videophone en supersnel internet.

Binnen 10 minuten fietsen bent u bij CityPlaza in het centrum van Nieuwegein, met diverse supermarkten en vele winkels. Hier is ook het busstation en kunt u met de tram in 20 minuten naar Utrecht Centraal. Op loopafstand van het complex liggen diverse bushaltes. Met de auto bent u in 6 minuten op de A2 of A27. Op loopafstand liggen diverse sportclubs en kunt u een wandeling Rond het Fort maken.

Alle woningen zijn voorzien van een parkeerplaats.

Aantal woningen
77 twee- en driekamer beleggershuurappartementen van gemiddeld 55 vierkante meter. Het aanvragen van huurtoeslag behoort tot de mogelijkheden.

Planning
Binnen 5-6 maanden na start bouw zullen de appartementen klaar zijn. De planning is om in het eind juni 2016 met de werkzaamheden en de verhuur te starten. Begin 2017 zijn de appartementen klaar voor bewoning.

Duurzaamheid
Alle appartementen hebben een energieindex <= 0,6 (energielabel A++). Na oplevering zal het  gebouw een BREEAM-certificaat Very-Good (***) hebben.

Nieuws en contact
Voor meer informatie of inschrijven voor een woning: www.wb27.nl.