Marconibaan 5-55: ca 140 huurwoningen

De twee markante witte gebouwen aan de overkant van jachtwerf Hatenboer Yachting zijn niet te missen wanneer je over de Plettenburgerbaan rijdt. Marconibaan 5 – 55 zijn nu nog kantoorpanden, maar de Bouwhuis Groep uit Apeldoorn heeft hier grote plannen mee.

Op 26 februari 2019 organiseerde het bedrijf een inloopmiddag voor bewoners en geïnteresseerden in het DynaHouse. Pascal Kok en Gerard de Jager vertelden aan de hand van een aantal borden met schetsen van de te realiseren transformatie hoe de kantoorpanden omgevormd gaan worden tot circa 140 huurwoningen. De appartementen zullen variëren in grootte van 50 tot 70 m2 en kunnen gehuurd worden vanaf circa € 650,- tot circa € 850,- per maand. De woningen worden zeer compleet opgeleverd, met zelfs gordijnen en een pvc-vloer.

Sociaal wonen
Wat dit project bijzonder maakt, is de manier waarop Edelwonen de maatschappelijke en sociale binding wil waarborgen. Marconibaan 5-55, straks ‘de Robijn’ en ‘de Smaragd’, zullen onderdeel worden van een beproefd concept. Zo heeft elk gebouw van Edelwonen een eigen huismeester, die een oogje in het zeil houdt en het eerste aanspreekpunt is voor de toekomstige bewoners. Hij/zij is zo’n drie keer per week in de avonduren aanwezig. Ook hangen er in elke gang camera’s, om het veilige gevoel nog eens extra te versterken. Verder worden de gebouwen ingericht op het faciliteren van sociale activiteiten: de bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke loungeruimte met tv, hebben een gezamenlijk terras voor bijvoorbeeld een gezellige BBQ en kunnen genieten van een sauna, zonnebank en fitnessruimte. Deze faciliteiten zijn bij de servicekosten inbegrepen. In vergelijkbare projecten van Edelwonen blijkt dat de behoefte aan deze manier van sociale contacten groot is; de aanwezige gezamenlijke faciliteiten worden goed benut.

Duurzaam en groen
Aan duurzaamheid en groen is in deze transformatie ook gedacht: de woningen zullen energielabel A krijgen en er worden warmtepompen toegepast. Verder komen er zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt het nu nog grijze parkeerterrein omgetoverd naar een groene tuin voor de bewoners, met siergrassen, hagen, krentenboompjes, hortensia’s en (eiken)bomen. Er zal voldoende parkeergelegenheid zijn voor zowel fietsen als auto’s (187 parkeerplaatsen).

Planning
De Bouwhuis Groep hoopt de woningen in elk geval in het eerste kwartaal van 2020 op te kunnen leveren. De transformatie van de gebouwen zal dan dit jaar nog starten. Op 13 maart 2019 is de vergunning ingediend.

Zie voor meer informatie: http://edelwonen.nl/