Kroon op Jutphaas 56 woningen

Projectnaam
Kroon op Jutphaas

Ontwikkelaar
VINK BOUW

Architect

Studio110

Planbeschrijving
Het project Kroon op Jutphaas bevindt zich aan de Edisonbaan, vlakbij het oude Fort Jutphaas. De nieuwbouw bestaat uit 26 grondgebonden eengezinswoningen en 30 appartementen. Het project wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van het Ecolab gebouw, direct aan een waterpartij en sluit aan op de bestaande woningen aan de Plettenbrug. Het plan is nader vormgegeven dankzij een intensieve samenspraak met de omwonenden.

Het project is zeer duurzaam en alle woningen in Kroon op Jutphaas worden uitgevoerd als een Nul-op-de-meter woning met onder andere een individuele warmtepomp en PV panelen. Het appartementengebouw bevindt zich aan het water met verschillende woningtypes, in totaal worden er 30 appartementen gerealiseerd. Aan de Plettenburg worden vijf (half)vrijstaande woningen inclusief garage gerealiseerd. Daarnaast worden er aan de Edisonbaan en in het middengebied van het plan 21 grondgebonden eengezinswoningen met een tuin gerealiseerd.

Aantal woningen
In totaal 56 woningen: 21 eengezinswoningen, vier twee-onder-een-kap woningen, één vrijstaande woning en 30 appartementen.

Planning
Start bouw was in juni 2016. Kijk op de website voor het aanbod.

Duurzaamheid
Alle woningen worden nul-op-de-meter, wat wil zeggen dat ze zo zijn ontworpen dat ze evenveel energie opwekken als er wordt verbruikt. Dit is ontwikkeld met LBP|SIGHT en Eteck. Alle woningen hebben zonnepanelen en warmte/koude opslag. Eteck exploiteert en onderhoud de installaties, waar de bewoners een vast bedrag voor betalen. De kosten zijn á 1,- per m2 gebruiksoppervlak per maand, dus á 150,- per maand bij een woning met een gebruiksoppervlak van 150 m2. Na een periode van 25 jaar is het systeem van de gebruiker. Bij erg hoog verbruik moeten bewoners bijbetalen. Het is een vervanging voor de reguliere rekening voor warmte en elektra.

Nieuws en contact
> Facebook Kroon op Juthpaas
> Website Kroon op Jutphaas