Binnenhaven en zo’n 160 woningen

Projectnaam
Nog te bepalen

Ontwikkelaar
Kondor Wessels Projecten

Architect
Nog te bepalen; BDP Khandekar heeft het concept stedenbouwkundig plan gemaakt.

Planbeschrijving
Prachtig aan de oever van het Merwedekanaal, aan de overzijde van het oude dorp Jupthaas, op ca. 7 minuten afstand van het winkelcentrum met compleet winkelaanbod, bioscoop en theater zal in de toekomst een woningbouwplan van ca. 165 woningen rondom een haventje worden gebouwd.

Voorheen was de kavel bestemd voor kantoren maar de ontwikkelaar werkt momenteel aan een nieuwe invulling met wonen. Uniek van dit gebied is de groene oeverzone van ca. 20m die het mogelijk maakt om van noord naar zuid te lopen langs het Merwedekanaal en het gebied een groene recreatieve uitstraling geeft. Dat levert een heel mooi pluspunt op voor het gebied. Het groen wordt zoveel mogelijk geïntegreerd. Voorheen stonden hier de fruitbomen behorend bij Kasteel Rijnhuizen.

Een cruciaal element in de totale ontwikkeling van het gebied Rijnhuizen is de nog te realiseren verbinding (brug) over het Merwedekanaal voor fietsers en voetgangers naar de overzijde. Deze brug vormt letterlijk de brug van het plan naar het centrum en naar de winkelvoorzieningen van CityPlaza.

De verbinding van het gebied door de langzaamverkeersbrug over het Merwedekanaal en het haventje met de woningen rondom legt meteen een hoog ambitieniveau neer voor het achterliggende gebied. De beoogde woningen zijn grondgebonden woningen met waar mogelijk voorzien van een ligplaats in het haventje. Ten oosten van het bestaande kantoorgebouw komt een wat hoger woongebouw met appartementen en grondgebonden woningen rondom.

Aantal en soort woningen
De totale oppervlakte van het plan telt ca. 4,3 hectare en biedt ruimte voor ca. 165 koopwoningen. De eerste fase van het plan zal voornamelijk bestaan uit grondgebonden woningen in het hogere segment rondom het haventje. In de 2de en daarop volgende fasen zullen naar verwachting woningen in de middeldure prijscategorie worden gebouwd.

Planning
De bestemmingsplanprocedure wordt nu voorbereid in samenspraak met o.a. de gemeente Nieuwegein. Vervolgens zullen de woningen verder worden uitgewerkt met als intentie om in 2017 de bestemmingsplanprocedure te starten. Vervolgens zal in 2018 gestart worden met de verkoop en de bouw van de woningen.

Duurzaamheid
Nog te bepalen

Nieuws en contact
Voor informatie kan contact opgenomen worden met KondorWessels Projecten te Maarssen.