BAM: bouwen om te wonen!

“Het is onze missie om comfortabel en betaalbaar wonen bereikbaar te maken voor iedereen.” Aan het woord is commercieel manager Sabine Meeks van BAM Woningbouw. BAM is actief in het adviseren, ontwikkelen, bouwen, renoveren en onderhouden van woningen en woongebouwen. “Een integrale visie is belangrijk om een goede woonplek en een thuis te creëren. Een thuis waar mensen prettig wonen. Wij denken en ontwikkelen graag mee, nog voor de eerste potloodschets.” BAM, sinds 2005 gevestigd aan de Marconibaan op bedrijventerrein Plettenburg, zit letterlijk bovenop de ontwikkelingen in Rhijnhuizen en ziet ook daar kansen. 

Ketensamenwerking
BAM Woningbouw is al geruime tijd actief in Nieuwegein. Zo verzorgde het bedrijf de ontwikkeling en bouw van het markant vormgegeven wooncomplex The Edge in de wijk Blokhoeve. Daarnaast renoveerde BAM ook de flats aan het Nijpelsplantsoen in opdracht van woningcorporatie Mitros en verzorgt het bedrijf het dagelijks onderhoud van de woningen van Mitros. Het zijn slechts drie voorbeelden van projecten die BAM in Nieuwegein heeft uitgevoerd. “Ketensamenwerking vinden wij belangrijk. Zowel met opdrachtgevers als met partners. In 2015 hebben wij in driekwart van onze projecten samengewerkt met onze vaste partners”, licht Sabine toe. “Onlangs is het project Platanenhof in Zeist en het project Landje van Kemp in Werkhoven beide in eigen ontwikkeling opgeleverd.”

Innovatie
Samen met vooraanstaande partners werkt BAM permanent aan productinnovaties die een duurzame en positieve impact hebben op onze woon- en leefomgeving. Sabine: ‘We denken daarbij niet in stenen, maar in totaaloplossingen. Een voorbeeld daarvan is de BAM Wooncollectie, ontwikkeld op basis van consumentenonderzoek. De BAM Wooncollectie biedt een ultieme klantbeleving van de oriëntatiefase tot en met de woonfase. Dit gebeurt door onder andere het unieke interieurconcept “Victor&Wonen”, de keuzevrijheid in architectuurstijl, woningtypes, uitbreidingsopties en indelingen. Met “Dit is mijn Thuis” biedt BAM tevens verkoopondersteuning die volledig is gericht op een unieke woonbeleving van (toekomstige) bewoners gedurende het gehele aankoopproces.

Een duurzame bouwer
BAM Woningbouw heeft inmiddels uitgebreide kennis en ervaring met het duurzamer maken van bestaande woningen en noemt zichzelf dan ook een duurzame bouwer. Het bedrijf is bijvoorbeeld FSC-gecertificeerd en doet mee aan het innovatieproject De Stroomversnelling. “Zo maken we duurzaam wonen betaalbaar voor iedereen. BAM heeft een Nul-op-de-Meter woning ontwikkeld voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. In onze visie staat duurzaamheid centraal”, aldus Sabine. “We kunnen bijvoorbeeld grote woningvoorraden duurzaam renoveren. In Soesterberg hebben we in opdracht van woningcorporatie Portaal 109 woningen gerenoveerd naar Nul-op-de-Meter woningen.”

Betrokken gebiedsgebruiker
Ook in Rijnhuizen liggen volop kansen. Al vanaf de oprichting van Club Rhijnhuizen is Sabine namens BAM Woningbouw actief betrokken bij de gesprekken over de transformatie naar een aantrekkelijk woon-, werk- en recreatiegebied. Tijdens Clubdag #5: investeren in Rijnhuizen is/was BAM zelfs gastheer. Sabine “In Rijnhuizen ligt een bijzondere opgave. Het biedt de mogelijkheid om in Nieuwegein echt in het groen te wonen. Tevens is er de potentie om samen een aantrekkelijk woon/werkmilieu te creëren. Niet alleen willen wij als BAM daar graag een bijdrage aan leveren, we onderzoeken ook de mogelijkheden om zelf actief aan de slag te gaan in Rijnhuizen.”