Groene bouwhekken

Op drie verschillende locaties in Rijnhuizen staan sinds kort Groene Bouwhekken. De deels houten hekken met daaraan goed gevulde bloembakken zijn te vinden aan de Marconibaan 3, aan de Edisonbaan en bij Wattbaan 2. Met dit initiatief willen we de ‘tussentijd’ (de periode waarin er veel gebouwd wordt in Rijnhuizen) een aangenamere uitstraling geven.

Groene Bouwhekken maken bouwplaatsen leefbaar, ze verbeteren de uitstraling en verminderen de overlastervaring van bouwplaatsen. De bouwhekken hebben ook een belangrijke sociaal maatschappelijke functie. In productie, inplanten, transport, installatie en onderhoud werkt het bedrijf aan (re-)integratie tot de arbeidsmarkt. Een prachtige combinatie van voordelen, vinden wij!

De bouwhekken zijn een eerste zichtbare stap van de gebiedsmarketing van Rijnhuizen. De in totaal 50 hekken zullen rouleren door de wijk. Samen met o.a. de gemeente Nieuwegein, ontwikkelaars en lokale bedrijven werken we aan meer uitingen die de wijk een eenduidige identiteit geven. Zo komen er bij verschillende projecten informatieve bouwhekspandoeken die het verleden, heden én de toekomst van een plek laten zien. Ook is er een welkomstpakket voor nieuwe bewoners in de maak.

 • Groene_bouwhekken_Marconibaan_1

  Groene_bouwhekken_Marconibaan_1

 • Groene_bouwhekken_Edisonbaan_1

  Groene_bouwhekken_Edisonbaan_1

 • Groene_bouwhekken_Wattbaan

  Groene_bouwhekken_Wattbaan

 • Groene_bouwhekken_Marconibaan_3

  Groene_bouwhekken_Marconibaan_3