Even voorstellen: nieuwe wijkcoördinator Melanie Gitz

Elke wijk in Nieuwegein heeft een wijkcoördinator, iemand die weet wat er in de buurt speelt, goed contact onderhoudt met de bewoners en andere belanghebbenden en dé schakel is tussen wijk en gemeente. In Rijnhuizen was Sander Derksen wijkcoördinator, maar hij is een nieuwe uitdaging aangegaan als projectleider Betere Buurten in Nieuwegein. Hij heeft het stokje aan Melanie Gitz overgedragen, geen onbekende in de wijk! Ze stelt zich graag even voor:

“Mijn naam is Melanie Gitz. Ik ben sinds 2009 werkzaam bij de gemeente Nieuwegein. Sinds  1 september dit jaar ben ik begonnen  als wijkcoördinator van de wijk Rijnhuizen. Daarnaast ben ik al een aantal jaren wijkcoördinator van de aangrenzende wijk Jutphaas Wijkersloot.

Als wijkcoördinator ben ik aanspreekpunt voor de bewoners en houd ik me bezig met de leefbaarheid in de wijk. Dat doe ik o.a.door met de buurt in gesprek te gaan over wat er goed gaat en wat er beter kan. Bewoners weten als geen ander wat er speelt in hun buurt.  Het is belangrijk om vooral samen met elkaar te werken aan een wijk waar het fijn, mooi en veilig wonen is. Mocht u ideeën hebben om de leefbaarheid in uw wijk te verbeteren of wilt u met uw buren een leuk wijkinitiatief beginnen, dan hoor ik dat natuurlijk graag. U kunt mij mailen op m.gitz@nieuwegein.nl