Mobiliteit

Elektrische deelauto’s in Nieuwegein

Nieuwegein is van oorsprong een autostad. Ook Rijnhuizen is heel goed te bereiken per auto. Maar er komen steeds meer mensen wonen en werken in Nieuwegein. En meer mensen op de weg betekent ook meer auto’s, een vuilere lucht en vollere parkeerplaatsen. Maar dat kan anders. De gemeente Nieuwegein zet in Rijnhuizen in op beter openbaar vervoer en veel bewoners maken gebruik van een elektrische fiets. Maar wie de auto niet volledig op wil geven en wel duurzamer wil reizen, kan in Rijnhuizen gebruikmaken van de elektrische deelauto.

Vier elektrische deelauto’s aan Fultonbaan
Aan de Fultonbaan 70 komen 126 huurwoningen en vier elektrische deelauto’s. Deze auto’s zijn niet alleen voor de bewoners, maar voor iedereen die een abonnement afsluit bij het Utrechtse bedrijf We Drive Solar. Het bijzondere aan deze auto’s is dat zij kunnen laden én ontladen aan de laadpalen. Deze auto’s kunnen dus ook energie leveren aan de wijk en als opslag dienen. Heel Rijnhuizen kan straks gebruikmaken van deze auto’s en het idee is dat meer vastgoedontwikkelingen ruimte reserveren voor deelauto’s.

Verschillende ontwikkelaars onderzoeken de mogelijkheden voor deelauto’s. Het verschilt per ontwikkeling, maar in sommige gevallen hoef je minder parkeerplaatsen te realiseren bij de inzet van deelauto’s.

Naast de woonontwikkelingen zetten ook bedrijven mondjesmaat in op deelauto’s. De aanname is, dat als er nog beter openbaar vervoer komt in de wijk, meer bedrijven over gaan op deelauto’s.

Meer informatie en contact
Een abonnement op We Drive Solar
Een laadpaal voor de deur
Subsidie voor een eigen elektrische auto

Wilt u in contact gebracht worden met genoemde partijen in dit artikel? Mail ons via info@clubrhijnhuizen.nl