Kantoor verduurzamen

Zonnepanelen

Rijnhuizen is een wijk waar werken en wonen gecombineerd wordt. Voor een energieneutraal Rijnhuizen in 2030 moeten niet alleen woningen verduurzamen, ook kantoren kunnen aan de slag met de duurzaamheid van het pand. Een van de pijlers daarin is het duurzaam opwekken van energie door middel van zonnepanelen.

Ontwikkeling
De tijd van grote, zwarte zonnepanelen die eigenlijk niet passen bij uw pand ligt achter ons: er worden steeds meer nieuwe toepassingen geïntroduceerd. Bijvoorbeeld afwijkende maten van panelen, zodat u optimaal gebruik kan maken van uw dakoppervlak of panelen die verwerkt worden in dakpannen. Er zijn zelfs installaties die meedraaien met de zon, zodat de opbrengst zo optimaal mogelijk is.

Subsidie
Genoeg mogelijkheden dus, om zonnepanelen toe te passen op uw kantoor. Dit kan echter een flinke investering zijn. De Rijksoverheid stimuleert deze investeringen in zonnestroom en biedt daarom de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Er zijn een flink aantal bedrijven die u kunnen adviseren over deze regeling, zoals Soft Energy in Utrecht.

Daarnaast zorgt de ambitie van de gemeente Nieuwegein om de stad duurzaam en klimaatneutraal te maken ervoor dat u bij Soft Energy een gratis Quickscan kunt opstellen en dat zij u gratis kunnen begeleiden bij de eventuele realisatie van een zonnestroominstallatie.

Een nóg groener dak
Wanneer u zonnepanelen op uw dak installeert, denk dan ook eens aan de combinatie met de aanleg van een sedumdak. Een groen dak isoleert beter dan een regulier dak, gaat twee keer langer mee en zorgt voor een reducering van hittestress in een gebied. Het zorgt daarnaast voor waterberging én trekt insecten en vogels aan, waardoor de biodiversiteit in het gebied kan verbeteren.

Klimaatadaptief ontwikkelen in Rijnhuizen
Meer weten over klimaatadaptief ontwikkelen? Van natuurdak tot holle weg en van sedumdak tot wadi? In dit document vindt u veel informatie én praktische oplossingen: Klimaatadaptief ontwikkelen in Rijnhuizen – handreiking voor een toekomstbestendige wijk.