Een plattegrond aan de Perkinsbaan!

Rijnhuizen bruist en er gebeurt enorm veel in het gebied, maar veel bezoekers (én sommige bewoners) vinden niet altijd hun weg naar alle mooie initiatieven die Rijnhuizen rijk is. Op verzoek van twee bewoners, Hans Schwarze en Laura Goverts, komt er een plattegrond van Rijnhuizen bij de bushalte aan de Perkinsbaan. Het informatiebord zal in dezelfde stijl zijn als de nieuwe welkomstelementen. Over de inhoudt van de plattegrond worden in de komende tijd nog keuzes gemaakt.

Waarom een plattegrond?

Hans Schwartze is al lid van Club Rhijnhuizen sinds het eerste uur. “De wijk is enorm in ontwikkeling. Ik vind het dan wel belangrijk dat nieuwe mensen weten waar ze heen moeten. Ik kijk namelijk vanuit mijn woning uit op de bushalte aan de Perkinsbaan. Dan zie ik nieuwe mensen uit de bus stappen, zoekend rondkijken en vervolgens hun telefoon erbij pakken omdat ze geen idee hebben waar zijn en waar ze heen moeten.”

Laura Goverts is een relatief nieuwe bewoner van Rijnhuizen en hoopt dat Rijnhuizen een oriëntatie plaats krijgt, zoals veel andere wijken ook hebben. “In Rijnhuizen staan weinig verkeersborden of ANWB paddenstoelen, het was immers lange tijd een bedrijventerrein. Ik wordt zo vaak aangesproken door fietsers die de weg kwijt zijn en vragen naar de route richting het Fort of de Blauwe Brug. Een plattegrond geeft bezoekers een duidelijk overzicht over welke voorzieningen en recreatie plekken Rijnhuizen te bieden heeft.”

Op de plattegrond staan een aantal herkenningspunten, horeca, het park, sportvoorzieningen en wandelroutes aangegeven. Ook zal er rondom de plaatsing van een plattegrond een bankje worden geplaatst en het groen worden verbeterd. 

Houdt onze Facebookpagina en website in de gaten voor alle updates!