Dag van de Vaart

Op zondag 14 april is er de hele dag van alles te ontdekken in Nieuwegein. Ook in Rijnhuizen is van alles te beleven. Vier de start van het culturele buitenseizoen. Zo kun je onder andere varen, genieten van muziekoptredens, dansen met je buren, slenteren over de markt of meedoen aan verschillende wandel- en fietsroutes. Alle activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de stad. Om 11.30 uur is de officiële opening van Dag van de Vaart in Jutphaas, bij de Herenstraat/Het Sluisje. 

Programma

Door heel Nieuwegein zijn op verschillende locaties activiteiten. Bekijk het programma op de website van Dag van de Vaart.

In Rijnhuizen kun je genieten van;

 • Oud-Hollandse dag Bij de Fortwachter
  Geniet van live muziek, versgebakken poffertjes en speel ouderwetse spelletjes. Struin over de markt of kom langs voor een lekker ontbijtje, taart, een lunch of een borrel.
  De hele dag
 • Officiële opening van Wijnestein
  De plek van het verdwenen kasteel in een nieuw jasje. Leerlingen van het Oosterlicht College en inwoners uit de buurt hielpen mee bij de invulling van deze historische plek. Officiële opening door Wethouder Marieke Schouten en stadsdichter.
  13:00 uur
 • Kasteel Rijnhuizen
  Maak een heerlijke wandeling door de kasteeltuin en neem een kijkje in de historische zalen van het kasteel.
  11:00-17.00

Hou de website in de gaten, want er worden continu activiteiten toegevoegd.

Gratis toegang

Het evenement is gratis toegankelijk, tenzij anders aangegeven bij een aantal van de activiteiten.

Waar ga jij heen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.