CLUBDAG #34 – Doe mee op 22 maart 2023

Hoe kunnen we samen werken aan meer groen en cultuur in Rijnhuizen?
Over die vraag gaan we graag met jullie in gesprek tijdens Clubdag #34 op woensdag 22 maart 2023. Want, Rijnhuizen leeft. In Rijnhuizen wonen steeds meer mensen er is ook steeds meer te doen. En, dat smaakt naar meer!  Daarom beginnen we dit jaar met een clubdag over voorzieningen. Natuurlijk kan niet alles en er gebeurt gelukkig ook al veel. Deze dag staat in het teken van groene straten en cultuur. Samen met onze clubleden, jou, en de gemeente Nieuwegein gaan we tijdens deze clubdag op zoek naar deze mogelijkheden! Wat kunnen wij als leden samen doen? Doe je mee?

Aanmelden
De Clubdag organiseren we dit keer bij het ROC. Binnenkort volgt meer praktische informatie over de eerste clubdag. Ben je erbij? Heel fijn als je dat ons laat weten via emilie@clubrhijnhuizen.nl.

Er gebeurt al veel
Gelukkig is er de afgelopen jaren al veel gebeurd in Rijnhuizen. We hebben er een paar speeltuintjes bij en kunnen een heerlijk broodje halen bij Broodje natuurlijk of culinair genieten bij Celine. En sinds vorig jaar hebben we ook het koffiehuis (en B&B!) Bij de Fortwachter waar je kunt eten en drinken tot 18u00 en waar van alles georganiseerd wordt voor de buurt! Er zijn zelfs al een tandarts en een kinderdagverblijf. Maar we willen meer. Een betere plek om de hond uit te laten, meer groen in de straten, een basisschool en gezondheidscentrum. Ruimte voor kunst en cultuur. En ook een terras aan het water. Een plek voor een warme maaltijd. We willen een volledige woonwijk, waar ook nog goed gewerkt kan worden.

In de tussentijd
Aan een hoop wordt al gewerkt. Over een aantal jaar zal er een basisschool bijkomen, een gezondheidscentrum en een buurthuis. En ook de supermarkt staat in de startblokken. Dit jaar nog wordt er gewerkt aan een tijdelijke basisschool en zoeken de huisartsen van De Componist (in Jutphaas) een manier nu al goede zorg te leveren aan de inwoners van Rijnhuizen. Samen gaan we in gesprek om zoveel mogelijk te laten lukken in de tussentijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.