Clubdag #15 Meer woningen in Rijnhuizen? En nu?

Rijnhuizen wordt de nieuwste wijk in Nieuwegein. Een wijk die afwijkt van de andere. Hier komen oud en nieuw samen. Hier kun je naast wonen ook werken. Hier staat recreatie hoog in het vaandel. Het Park Rijnhuizen krijgt stap voor stap vorm met het openbare park op het fort, de kasteeltuin die steeds vaker open is en kleinere plekken die nu wel te bezoeken zijn zoals bij het picknickbankje als je het fortgebied inloopt.

De aanpassingen lonen. Afgelopen zomer bezochten zeker 4.000 mensen het gebied tijdens de evenementen, georganiseerd door Stichting Fort Jutphaas, Rijnhuizen Buitengewoon en ons; de club. Door ‘Kleinhuizen in Rijnhuizen’ en haar open dagen komt het gebied nu regelmatig in de landelijke kranten als plek waar gewoond wordt.

Steeds meer ontwikkelaars zien Rijnhuizen dan ook als kansrijke woonlocatie. Zo veel, dat als we nu alle lopende initiatieven voor wonen bij elkaar optellen, we boven de eerst bedachte 1.200 woningen uitkomen.

Club Rhijnhuizen, maar ook Gemeente Nieuwegein, staan daardoor voor nieuwe mogelijkheden die besproken moeten worden. Blijven we koers zetten op een 50/50 woon-werkwijk of wordt Rijnhuizen een woonomgeving waar ook gewerkt en gerecreëerd wordt? Tijd voor een clubdag hierover!

Dit willen we graag met iedereen op de eerstvolgende clubdag bespreken:

  1. Van 1.200 naar 2.250 of 3.000 woningen?Wat als we flink meer woningen in het gebied ontwikkelen dan tijdens de visie Mooi Rijnhuizen was bedacht?
  2. Hoe positioneren we Rijnhuizen? Hoe kunnen we ons laten inspireren door de 26 cultuurhistorische verhalen die we net hebben gemaakt, zodat de toekomstige ‘branding’ is geworteld in de historie?
  3. Wat zijn de gevolgen voor het werken? En welke voorzieningen zoals sporten, huisartsen, scholen en supermarkt zijn gewenst?
  4. Rijnhuizen geeft energie! Welke extra sprongen kunnen en willen we maken om het gebied in 2030 energieneutraal en in 2040 klimaatneutraal te maken?
  5. Van vrachtwagens naar kinderwagens. Wat is er extra nodig in de openbare ruimte? En hoe willen we het Park Rijnhuizen als groot nieuw parkgebied verder ontwikkelen?

Praat mee over deze onderwerpen en kom naar de clubdag op woensdag 10 oktober van 18u tot 20u. Locatie volgt!