Club adviseert over speelplek bij Edisonkwartier

Deze zomer konden omwonenden van de watertuin reageren op twee ontwerpen voor de nieuwe speelplek bij de watertuin ten noorden van het nieuwbouwproject ‘Edisonkwartier’. Deze ontwerpen maakte de gemeente op basis van de wensen die (toekomstige) bewoners eerder noemden.

Club adviseert om ontwerp aan te passen

Met jullie reacties heeft de Club de gemeente geadviseerd om het ontwerp voor de speelplek aan te passen. Daarover voerde de Club ook een gesprek met een aantal bewoners die erg geschrokken waren van het ontwerp. In het kort adviseert de Club de gemeente nu om de speelplek bij het Edisonkwartier kleiner te maken en speelobjecten meer te verspreiden in Rijnhuizen (Optie A). Een grote speeltuin past volgens ons beter ten zuiden van het Edisonkwartier, omdat het daar meer centraal in de wijk ligt (Optie B). 

Gemeente kijkt wat kan
De gemeente Nieuwegein gaat deze speelplek inrichten en beslist over het definitieve ontwerp van deze en andere speelplekken in Rijnhuizen. De gemeente staat positief tegenover ons advies en kijkt nu of het mogelijk is om het ontwerp aan te passen. De gemeente legt het nieuwe voorstel binnenkort voor aan de stuurgroep Rijnhuizen. Daarna horen jullie snel meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.